Stöd till barnen i Amazonas, Brasilien

Projektet Curumim Cunhantã ligger i Itacoatiara i delstaten Amazonas och grundades av en lokal kyrka 2011. Kyrkan hade då under en lång tid delat ut matpaket, startpaket för nyblivna föräldrar och hjälpt samhället på olika sätt där behov fanns. Sedan 2012 finns inte längre några yrkesskolor i regionen. För att möta behoven av yrkesutbildning bland unga började projektet erbjuda kurser i datoranvändning.

Hit kommer både barn, ungdomar och vuxna som får läs- och skrivundervisning, hjälp med portugisiska och matte och undervisning i datorkunskap och musik. Varje vecka deltar 59 barn i projektets aktiviteter. Målet är att förbättra skolresultaten och på så sätt även livskvaliteten för människorna i landsbygdssamhällena i Itacoatiara.

Under 2023 hölls tre viktiga aktiviteter: aktionsdagen, fars dag, och studenternas dag. På dagen för social aktion höll vi aktiviteter för att öka medvetenheten om autism. Både barn och föräldrar kunde lyssna och ställa frågor. Studentdagen var den mest överraskande, och vi är så stolta över våra studenter. Åtta studenter från fiol-, piano- och trumkurserna formade ett band där alla spelade och sjöng. Det var väldigt roligt för alla närvarande.

Ett annat event som gladde oss var tävlingen i läsning och översättning där tonåringarna fick i uppdrag att läsa och översätta en text. Vi hade också en tävling i matte. Deltagarna överraskade oss med sina stora kunskaper!

Barnens drömmar är att lära sig läsa, använda en dator, och spela gitarr. En annan dröm är att gå på universitetet och de vill fortsätta studera för att nå dit. De vill bli lärare, ingenjörer, läkare, sjuksköterskor... Några av barnen säger att de inte hade några drömmar innan de kom till projektet, men nu är allt annorlunda!

Ge direkt till projektet snabbt och enkelt! Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Andréa Holmgren
Arbetar med stöd och rådgivning i CIBI:s sociala arbete och mission


Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.