Stoppa exploatering av pojkar

Sexhandeln är en av Thailands största inkomstkällor. Varje timme säljs kvinnor, män och barn för att tillfredsställa turister och inhemska kunder. Sedan år 2015 arbetar vi i EFK mot människohandeln i Thailand tillsammans med organisationen Urban Light (UL). Deras huvudfokus är att hjälpa pojkar och unga män i åldrarna 14–24 år som fallit offer för sexhandel.

Projektet är godkänt för skattereduktion. Klicka här för att läsa mer om skattereduktion.

Genom att arbeta med rotorsaker som värderingar men också stödja föräldrar att bättre ta hand om sina barn och inte skicka dem till storstaden för att tjäna pengar, stoppar vi människohandeln. EFK stödjer ULs förebyggande arbete och deras drop-in center i centrala Chiang Mai.

Berättelse från projektet

Nop* är 18 år. Han kom till Urban Light första gången när han var 16. Hans mamma lämnade familjen tidigt för att söka jobb i Sydkora och Nop har växt upp med sin pappa och sina två äldre bröder. Nops pappa jobbade med att samla och sortera sopor och skräp för att hitta exempelvis metall för att sälja. Varken ett lätt eller särskilt välbetalt jobb. När Nop var 12 år hoppade han av skolan för att hjälpa sin pappa. För två år sen började Nop besöka Urban Lights drop-in center och det senaste året har han kommit mer regelbundet. Nu har Urban Light hjälpt Nop att börja studera igen. Han går på deltid i ett specialprogram för ungdomar som inte fått chansen att gå ut nian. För varje dag som Nop går i skolan får han ett litet stipendium av Urban Light för att kunna täcka mat och transport och andra skolrelaterade kostnader. I juni 2023 fick Nop ett diplom av utbildningscentret han går på eftersom han är så hjälpsam och alltid tänker på andra - både lärare och andra elever.
Nop berättar hur han kände sig: “När de berättade om priset så kände jag mig glad men också lite blyg. Jag är stolt över att representera andra ungdomar som tycker om att hjälpa till. När jag tog emot diplomet kände jag mig väldigt stolt över mig själv”. Vi är också stolta över Nop och hans utveckling!

Under det senaste halvåret har vi stöttat Urban Light att kunna anställa en ny licensierad socialarbetare vilket har varit väldigt viktigt både för klienter och i relation till myndigheter och andra lokala aktörer. Just nu når man ca 170 stycken klienter varav fler än 80 är helt nya. 34 klienter har fått stöd att hitta boende och sex har gått en tredagars kurs i jobbsökande. Tre av de killarna har nu fått jobb vilket är glädjande och de andra är på god väg.

Insamlingsnummer 48239 · Ge för livet 68239 · Barnhjälpen 58239

Ge direkt till projektet snabbt och enkelt! Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Maria Finnevidsson
Regionledare för Asien.


Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.