Thallyson drömmer om att bli polis

Thallyson är en 10-årig pojke som älskar fotboll och drömmer om att bli professionell spelare en dag. Han bor med sin mamma och två systrar i Patos.

Precis som många andra i samhället är Thallysons mamma ensamstående och uppfostrar sina barn på egen hand. Därmed saknas en partner att dela de ekonomiska svårigheterna med.

Detta leder till att familjen behöver dagligt stöd och statlig hjälp. I grannskapet där de bor finns många problem med våld och droger. Projektet har därför varit till stor hjälp för samhället. Det hjälper till att hålla barnen borta från gatorna.

Thallyson har varit med i projektet i fyra år. Han deltar gärna i fysiska fritidsaktiviteter och tränar karate. Mellanmålet är också viktigt. Han gillar verkligen att vara på projektet, där han har fått möjlighet att utvecklas som person. Förutom att bli fotbollsspelare vill han också bli polis. Han talar om vikten av att hålla ut i studierna för att uppnå sina drömmar. Genom projektet har han blivit mer intresserad av sina studier och också mer nyfiken på lärande.