Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 30-50 %

Titel: Ledarutvecklare (vikariat)
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker vikarie till Sverigeprogrammet

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 270 samarbetande församlingar som tillsammans har drygt 31 000 medlemmar. Organisationen har cirka 85 medarbetare och verksamheten omfattar arbete både i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa, Mellanöstern och Nordafrika samt Latinamerika och Iberiska halvön. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Vikariat ledarutvecklare 30-50 %

Då en av ledarutvecklarna i Sverigeprogrammet kommer att gå på föräldraledighet söker vi en vikarie. Tjänsten som ledarutvecklare är bred men innebär främst att inspirera och stödja våra församlingar, bygga nätverk med och för pastorer och ledare samt träna andra ledare.

Du kommer att ingå i Sverigeprogrammets team som jobbar med församlingsgrundande, församlingsutveckling, barn- och ungfrågor, missionell diakoni samt rådgivning och service till våra församlingar.

Vem vi söker?

Vi söker dig som är eller har varit pastor under en längre tid och har ett väl upparbetat nätverk inom Evangeliska Frikyrkan. Du har vana av att leda utvecklingsprocesser i församlingsmiljö, möta och träna ledare samt jobba med förtroendefulla samtal. Du har god förmåga att kommunicera i tal och i skrift samt vana av att jobba i digitala miljöer.

För att lyckas i ditt arbete behöver du trivas med att arbeta självständigt och ha lätt för att bygga relationer och ta initiativ. Du har förmågan att arbeta i team och sammanhang där arbetsuppgifterna varierar och kräver anpassningsförmåga till olika sammanhang. Du behöver känna dig trygg i en roll där du får samordna och följa upp processer, relationer och beslut.

Det förutsätts att du delar EFKs tro och värderingar samt har god kännedom om EFK som rörelse. Teologisk utbildning är meriterande.

Anställningen är ett vikariat på 30-50 % fr o m 12 aug 2024 t o m 30 juni 2025.

Placering på Sverigekontoret i Örebro. I tjänsten förekommer resor och arbete på helger. Förtroendearbetstid tillämpas. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång.

Passar den här tjänsten dig?

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 26 april 2024 till rekrytering@efk.se. Märk din ansökan med ”Vikariat ledarutvecklare”.

Mejladresser ligger numer dolda bakom text. Exempelvis "mejla mig". Klicka på texten så öppnas ditt mejlprogram, alternativt högerklicka på texten, välj "kopiera e-postadress" och klistra in den i fältet "mottagare" i ditt mejlprogram.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Kontakta mig för frågor om tjänstens innehåll!

Markus Sand
Programledare Sverigeprogrammet

070-245 96 21

Mejla mig!

Kontakta mig som facklig representant på Vision!

Sylvia Roxenmyr
Reception och gåvoregistrering 90 %
019-16 76 00

Mejla mig!