BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Tjejer som sitter och lyssnar på undervisning. Foto: Anna-Maria Jonsson

Foto: Anna-Maria Jonsson

Stipendier gör utbildning möjlig - ger hopp om en framtid

På grund av att Paraguays befolkning är så ung, med en medelålder på 20 år, är utbildningssatsningar otroligt viktiga för landets fortsatta utveckling.
Barnhjälpen stödjer ett stipendieprogram som ger utsatta ungdomar möjliget att kunna genomföra utbildningar på både gymnasienivå och på högskolenivå.

Barnhjälpen samarbetar med samfundet CIBB, som har ett stort socialt arbete. De jobbar för att långsiktigt kunna utbilda ungdomar så att de kan få kompetent personal inom både sekulära yrken såväl som teologisk utbildning. Detta är något som är viktigt för den lokala kyrkan men även för det peruanska samhället i stort!
Därför ger CIBB genom Barnhjälpen stipendium till de mest behövande ungdomarna. som själva inte har några förutsättningar att betala utbildningen. En viktig roll för Barnhjälpen i detta är att verifiera att det är de mest behövande ungdomarna som får ta del av stödet.
Som läget är nu så finns väldigt många fler sökande till dessa stipendier än vad som är möjligt att dela ut.

Vill du vara med och hjälpa fler ungdomar, ge dem en utbildning som gör att de kan försörja sig och sin familj och vara en bidragande del i den fortsatta utvecklingen av Paraguay?

Facebook