BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Flyktingbarn. Foto: Bernth-Åke Ottosson

Foto: Bernth-Åke Ottosson

Föräldralösa barn får gå i skola i Swaziland

Kungadömet Swaziland är ett litet land i Södra Afrika med endast 1,3 milj. invånare varav ungefär 120 000 är föräldralösa. Swaziland är hårt drabbat av HIV. I området där vår partner jobbar finns många föräldralösa barn vars föräldrar har dött i aids.

Projektet som Barnhjälpen stödjer började 2005 med syftet att hjälpa föräldralösa barn genom att placera dem i nya familjer och stärka hela familjehushållet att få bättre levnadsförhållanden. Man började med att ge stipendium och betala skolavgifter för de föräldralösa barnen. Nu jobbar man också med fler delar i programmet såsom grönsaksodlingar, moringaodling, djuruppfödning med mera. För tillfället är ett 70-tal barn och deras familjer med i projektet, men behoven är stora och det är många fler barn som skulle behöva hjälp.

Familjehushållen som får hjälp av programmet möter fattigdom och dess konsekvenser i vardagen. De flesta av dem har varken elektricitet, tillgång till vatten, avloppssystem och de har även brist på mat.
Vissa barn har trots tuff hemmiljö varit bland de bästa i sina klasser. När du är med och ger gör du skillnad i dessa barns liv, inte bara idag, utan också på lång sikt, då de ges möjlighet till utbildning och en trygg uppväxtmiljö.

Vi vill vara med och stödja och ge dessa barn en trygg framtid.
Vill du vara med och hjälpa oss?

I videon här nedan får du möte Mlamuli som fått hjälp via detta projekt.

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook