BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Barn som går på gatan. foto: Bernth-Åke Ottosson

Foto: Bernth-Åke Ottosson

Föräldralösa barn får en chans till nytt liv

Hundratals föräldralösa barn i Centralafrikanska republiken går i skolan tack vare stöd från Barnhjälpens faddrar. Eftersom projektet betalar barnens skolgång ges dessa utsatta barn helt andra förutsättningar i livet.

Situationen i Centralafrikanska republiken har under många år varit fruktansvärd. Det blodiga inbördeskriget river djupa sår i detta vackra land. Sår som det kommer ta många år att hela.
Ett land i konflikt innebär ofta att barn får lida. Tusentals barn blir föräldralösa på grund av stridigheterna och i stort sett varje familj i RCA har föräldralösa barn boende hos sig.
Den offentliga skolgången har i praktiken fallit samman. Men även när det finns skolor så är det inte säkert att barnen får skolgång eftersom många fosterföräldrar inte kan sätta barnen i skolan av olika anledningar.
Genom Barnhjälpens projekt så får cirka 400 barn chans till ett nytt liv, till en bättre framtid genom att de får gå i skolan.
Barnhjälpen står bland annt för för barnens skolavgifter, kläder, mat och pengar till lärarnas löner.

På senare tid har man också börjat hjälpa gatubarn som lever i mycket svåra förhållanden. Man försöker stötta hela familjerna, så att barnen ska kunna komma tillbaka till en hemmiljö. Barnhjälpen samarbetar med den lokala kyrkan och UNICEF vilket innebär att många föräldralösa barn kunnat få matpaket genom World Food Program.

En annan del i projektet är att hjälpa den utsatta minoritetsfolkgruppen Fulbe, De är muslimska nomader som utsatts för kidnappningar och förtryck. Några nomader har flytt till Kamerun och andra har blivit bofasta. Omkring 200 barn får genom detta projekt undervisning i två enkla skolor där de sitter på marken under grästak.

Behoven är enorma i Centralafrikanska republiken. Men det går att göra skillnad. Vill du vara med?

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook