BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Barn som går på gatan. foto: Bernth-Åke Ottosson

Foto: Bernth-Åke Ottosson

Föräldralösa barn får en chans till nytt liv

Hundratals föräldralösa barn i Centralafrikanska republiken går i skolan tack vare stöd från Barnhjälparna, Barnhjälpens månadsgivare. Eftersom projektet betalar barnens skolgång ges dessa utsatta barn helt andra förutsättningar i livet. Många barn har förlorat sina föräldrar till följd av inbördeskriget. I stort sett varje familj i RCA har föräldralösa barn boende hos sig.

Skolan

Den offentliga skolgången har i praktiken fallit samman. Men även när det finns skolor så är det inte säkert att barnen får gå i skolan eftersom många fosterföräldrar inte kan sätta barnen i skolan av olika anledningar.
Genom Barnhjälpens projekt så får ungefär 200 barn chans till ett nytt liv, till en bättre framtid genom att de får gå i skolan. Barnhjälpen står framför allt för barnens skolavgifter, som bidrar till lärarnas löner, men också i viss utsträckning till kläder och mat.

Gatubarn

Barnhjälpen är även med och hjälper gatubarn som lever i mycket svåra förhållanden. Man försöker stötta hela familjerna, så att barnen ska kunna komma tillbaka till en hemmiljö. Barnhjälpen samarbetar med den lokala kyrkan och UNICEF vilket innebär att föräldralösa barn i vissa områden kunnat få matpaket genom World Food Program.

Behoven är enorma i Centralafrikanska republiken. Men det går att göra skillnad. Vill du vara med?

Facebook