BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Tre pojkar från skolan

Foto: Anna-Maria Jonsson

Liten läxläsningsgrupp har vuxit och blivit förskola, skola och fritids i Campina Grande

Campina Grande ligger i nordöstra Brasilien, som är det fattigaste området i landet. Det sociala arbetet i Campina Grande började 1967 med en liten läxläsningsklass bredvid kyrkan. Arbetet har utvecklats och för närvarande arbetar man med förskola, lågstadium och fritidsverksamhet

Idag kan man totalt ta emot 410 barn och tonåringar. När barnen sedan har avslutar lågstadiet får de fortsätta i de statliga skolorna. Eftersom skolan bara erbjuder aktiviteter under fyra timmar varje dag, så behåller man kontakten med barnen genom att hjälpa dem med läxläsning.
Under högstadie- och gymnasietiden erbjuder man ungdomarna olika kurser i idrott, data, religion, musik, dans och matlagning. Läxläsningen är också en tillgång för dessa tonåringar. Skolan har ett väldigt gott anseende i kommunen och man vet att aktiviteterna som görs har en hög kvalitet.

Det finns 16 personer anställda på projektet och man får lite hjälp från kommunen. Denna hjälp är dock inte tillräcklig utan man behöver ett tillskott utifrån. Man är noga med att kunna bibehålla den goda kvaliteten på verksamheten, så att man så bra som möjligt ska kunna hjälpa barn och tonåringar i deras utveckling.

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook