BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Utsatta barn och ungdomar i Sydostasien* får en chans till ett nytt liv.

När Noi och Sunee hörde om att de kunde få jobb i en frisörsalong i Thailand, kände de att det var en chans de inte ville missa. Istället blev det början på en mardröm.
Tack vare Barnhjälpens partner är nu en av dem åter i trygghet.
Läs här om hur Barnhjälpen nu vill satsa för att rädda fler barn i ett land i Sydostasien* undan övergrepp.

Eftersom det var Noi och Sunees mamma och en granne från deras by som berättade om jobbet för dem så hade de ingen tanke på att allt kanske inte var som de tänkt sig, att det blev lurade.

Efter några månaders helvete på en bordell i Thailand så får plötsligt Noi en dag hjälp av en kund, som när han förstod hur ung hon var, fick dåligt samvete. Han tog med henne ifrån bordellen och såg till så att hon kunde komma tillbaka till sitt hemland*. Hennes storasyster har däremot inte fått någon hjälp. Hon lyckas lite nu och då få tag i en telefon och ringer då Barnhjälpens partnerorganisation. Hon ringer i hemlighet och måste vara väldigt försiktig. Hon berättar att hon är rädd, att hon är sjuk och att hon blir flyttad från ställe till ställe. När personalen får höra detta så lyckas de arrangera ett fritagningsförsök, men någon måste tipsat bordellen, för när polisen kom till platsen var alla borta...

Lillasyster Noi finns nu på det flickhem som Barnhjälpen stödjer. Där får hon hjälp i samtal att bearbeta sina upplevelser, möjlighet att återfå sin hälsa, mat, husrum, skola och inte minst kärlek och omsorg. Tyvärr är det omöjligt för henne att återvända till sin by - risken att hon säljs igen är för stor. Men oron för storasyster är såklart där hela tiden och tär på henne.

Noi är 13 år och Sunee är 15 år gammal.

Ett ursprungsland för människohandel.

Officiella källor räknar med att ca 180 000 människor från landet i Syostasien* befinner sig utomlands för arbete, främst i Thailand där många arbetar i sexindustrin, men även inom andra områden. Landet har ett dåligt rättsskydd för de människor som utsatts för människohandel. Det finns också rapporter om offer för människohandel som fängslas när de återkommer till landet.

Vad är du som fadder med och stöder?

Barnhjälpens partner i landet arbetar med barn och ungdomar som befinner sig i riskzonen för människohandel eller som har erfarenhet av att redan ha varit handlade med. Vår partner har även erfarenhet av att undsätta och befria barn och unga från pågående handel. Men det är ett arbete som ingen kan göra ensam, det kräver ett väl utvecklat nätverk av kontakter med flera aktörer, för att det ska bli en framgång.
Tillsammans med vår partnerorganisation planerar nu Barnhjälpen för att utöka vår insats vad gäller förebyggande arbete för människohandel. Och med din hjälp kan vi göra detta.

Konkreta exempel på vad ditt stöd kan betyda:

För 500:-/månaden så får ett barn hjälp med ett skyddat boende, mat, kläder, skola och hjälp att bearbeta det de varit med. De får även möjlighet att lära sig något enkelt yrke eller att t ex spela något instrument.
För 250:-/månaden så får ett barn hjälp med skyddat boende, mat  och kläder.
För 120:-/månaden så får ett barn möjlighet att gå i skolan.


Var med oss i kampen, bli månadsgivare!

*Av sekretesskäl kan landets namn inte skrivas ut, efter som både vårt arbete, vår persona och dem vi arbetar för att rädda då skulle riskeras.

Facebook