BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Samling på läger i Ukraina. Foto: EFKs fotoarkiv

Gatubarn får hjälp till en ny tillvaro i Ukraina

I Ukraina är droger, alkoholism och fattigdom vanligt. Barnhjälpen stödjer en fotbollsskola med över 80 lag som försöker ge barn en bra start i livet. Fler än 100 gatubarn får också hjälp genom detta projekt.

Fotbollsskola

Barnhjälpen ger ekonomiskt stöd till ett fotbollsprojekt i Kiev. Det har utvecklats fantastiskt och har växt till flera tusen ungdomar fördelade över 80 lag. Det finns även en nystartad fotbollsliga för yngre. Utsatta barn och ungdomar erbjuds på detta sätt meningsfulla aktiviteter, möjlighet till samtal och till undervisning. På så sätt får de hjälp att våga tro på en framtid.

Gatubarn får fosterfamiljer

Barnhjälpen hjälper även gatubarn med stöd till mat, kläder, hygienartiklar, kontakt med myndigheter, sovplatser och grundläggande utbildning. Detta sker i Kiev och på två andra platser i närheten. Mer och mer siktar man in sig på att stödja föräldrar som som tidigare varit gatubarn och som nu själva är föräldrar. Sammanlagt får cirka 100 barn hjälp i projektet.

Projektet rymmer också Village of Hope - Hoppets by. Där får gatubarn flytta in hos fosterfamiljer som bor i egna hus på området. Varje föräldrapar tar hand om tio barn. Husen är nu snart färdigbyggda, och då finns det plats för ungefär 40 fosterbarn. I dagsläget finns cirka 30 barn. Fosterfamiljerna går en utbildning och verksamheten står under de sociala myndigheternas översyn. På området kommer man även att ordna läger för, bland annat andra gatubarn som i nuläget inte får plats i projeket.

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook