BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Skolflickor i Gorakphur. Foto: EFKs fotoarkiv

Skolgång ger utsatta barn hopp om en framtid

Barnhjälpen hjälper barn i Indien på flera sätt.

Ingen skola, ingen framtid

Fortfarande har stora delar av den fattiga befolkningen i Indien ingen möjlighet att utan hjälp ge sina barn grundläggande skolgång. Många barn börjar i skolan men slutar snart, därför att föräldrarna inte har råd. Det finns ett fortsatt stort behov av att motivera och uppmuntra föräldrarna så barnen inte slutar skolan för att arbeta istället.
Tillsammans med sina samarbetspartner stöder Barnhjälpen viktiga skolprojekt i staden Gorakhpur och byn Chehri Harriya. Barnen får böcker, kläder, undervisning, mat och studiehjälp. Omkring 650 barn får skola eller stöd att gå i skola. Men behoven är stora, flera hundra nya barn står på kö och behöver hjälp att komma igång.

Järnvägsbarn

I detta projekt ryms även hjälp till "järnvägsbarn" på sex stationer; i Patna, Gorakphur, Varanasi, Lucknow, New Delhi samt Moghalsarai.
På järvägsstationerna i Indien finns tusentals barn från tre år och uppåt som har blivit utsparkade, övergivna eller som rymt från odrägliga familjeförhållanden. De lever på att sälja vattenflaskor, tigger och stjäl. Många blir utnyttjade och sniffar för att överleva. ASSI (Barnhjälpens partner) började 2004 att arbeta bland dessa barn och med barn i slumområden initill järnvägen för att rädda dem från den misär och destruktiva livsstil som blivit deras vardag.
Man har uppsökande verksamhet och dagscentrum där barnen får mat, sjukvård och rehabilitering. De barn som vill lämna stationen helt flyttas till ett "Sahyog-A-Child" (Hjälp-ett-barn) boende där de bor som en familj och får mat, kläder och möjlighet att gå i skolan och bli en del av samhället.
Projeket är framgångsrikt och barnen som finns på permanent boende och går i skolan utvecklas mycket positivt.

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook