BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Glädje när ett liv på gatan bytt mot ett kärleksfullt hem.

Foto: EFKs arkiv

Place of Restoration ger barn en ny framtid

Omkring 1,5 miljoner barn i Sydafrika har mist sina föräldrar i aids. Många andra är övergivna. Dessa barn lever ofta på gatan och utsätts för sexuella övergrepp.

Utanför Port Shepstone i sydöstra delen av landet har ett kristet rehabiliteringscentrum, Place of Restoration, byggts upp för utsatta barn. Där får barnen bo under en begränsad tid och får förutom mat och skolgång även professionell traumabearbetning i en varm och kärleksfull miljö. Parallellt arbetar personalen, genom fosterhemsprogrammet ”Give A Child A Family”, med att hitta lämpliga fosterföräldrar, som de utbildar och följer upp med. Alternativt, där det är möjligt, arbetar de med att hjälpa ursprungsfamiljen för att försöka få till en återförening. För, som de säger, barn hör hemma i en familj, inte på en institution.

Omkring 100 barn finns varje år på centret. Barnen bor där i cirka sex månader innan de flyttar till en familj igen. Välutbildade socialassistenter är anställda för att stötta barnen. Barnhjälpens bidrag går till omkostnaderna för verksamheten.

 

Under året som gått har det skett en ökning av antalet spädbarn som kommer in till PoR, och en anledning tros vara att antalet tonårsgraviditeter ökar. Detta motiverar GCF till att satsa mer på förebyggande arbete, till exempel på skolor. I detta arbete vill vi finnas med.

Vill du vara med och se till att fler föräldalösa barn får ett kärleksfullt hem att växa upp i? Varmt välkommen som Barnhjälpare till projektet i Sydafrika! .

 

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook