BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Ungdomar i Vila Georgina. Foto: Anna-Maria Jonsson

Foto: Anna-Maria Jonsson

Barnen får en fristad mitt i den farlig miljön i Vila Georgina

Många barn i Brasilien har varken tillgång till bra skolgång eller
någonstans att vara på eftermiddagen när föräldrarna jobbar. Livet på
gatan blir därför ofta det enda alternativet.

Vila Georgina är en stadsdel i miljonstaden Campinas i inre delen av São Paulostaten. Campinas är den tionde rikaste staden i Brasilien men
också full av "favelas" (kåkstäder).
En av dessa kåkstäder är Vila Georgina, där fattigdom, utanförskap coh misär är hög. Området saknar många grundlägganden saker som t ex asfalt, avlopp och säkerhet. Våldstatistiken är hög och droghandeln öppen.
För barnen som inte har någonstans att ta vägen efter skolan är det väldigt farligt att vara ensamma hemma vilket gör att de ofta söker till till gatan, där kompisarna finns. Men livet på gatan är hårt och väldigt farligt, där övergrepp och drogberoende är vardag.
Det projekt som Barnhjälpen stöder i Vila Georgina erbjuder barnen en fristad att vistas i tills föräldrarna har kommit hem eller en plats att vara på under stor del av dagen för barn som inte har några föräldrar eller hem.
Här kan de känna sig trygga och säkra och får möjlighet att vara just barn och ingenting annat. De får också möjlighet med läxhjälp, lära sig spela instrument, idrotta, pyssla. spela teater och liknande aktiviteter. Två mål mat serveras också, för många barn kanske den enda mat de får den dagen.
Man jobbar också med att försöka bygga upp barnens självkänsla och ge dem en tro på sig själva, att de kan förverkliga sina drömmar.

Projektet startades 2002, kallas ABESE och drivs tillsammans med en lokal församling. Under åren som gått så är det väldigt många barn som fått hjälp, kärlek, omsorg och trygghet. De har fått ett hopp och en tro på en framtid - deras liv har blivit förvandlade!

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook