BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Fotbollsskolan gör barnen gladare och mer motiverade. Foto: EFKs arkiv

Foto: EFKs arkiv

Fotbollsskola räddar barn från gatan

I Peru, liksom i många andra länder, finns ett stort behov av alternativ sysselsättning för fattiga barn för att undvika att de hamnar på gatan. Barnhjälpen stödjer en fotbollsskola i Lima, som vill motivera barn att läsa sina läxor och uppmuntra teamarbete.

Samfundet MASUR (Misión desde América del Sur) driver en fotbollsskola för pojkar och flickor i Callao som är en förstad till Lima. Idag tränar ett 60-tal pojkar och flickor i åldrarna 8 till 12 år varje vecka tillsammans. Genom åren har lagen deltagit i flera betydande tävlingar på lokal och regional nivå och kammat hem fina priser.

Flera av barnen kommer från dysfunktionella familjer och motivationen hemifrån är inte så stor. Ett av syftena med fotbollsträningarna är, förutom att ha roligt, att motivera dem att göra bättre ifrån sig i skolan. Sedan starten har flera vittnat om att fotbollen motiverat dem att jobba hårdare med skolarbetet. Under tiden barnen tränas, ger man dem också bra kristna värderingar. En evangelist från kyrkan kommer regelbundet till träningarna och pratar med barnen om disciplin, goda värderingar och den kristna tron.

Barnhjälpens stöd går till fotbollsutrustning för ungdomarna och annat pedagogiskt material.

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook