BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Barn i camara

Foto: EFKs fotoarkiv

Meningfull fritid ger hopp för framtiden

Många barn i Brasilien har varken tillgång till bra skolgång eller någonstans att vara på eftermiddagen när föräldrarna jobbar. Livet på gatan blir därför ofta det enda alternativet - ett alternativ som bjuder på en väldigt hård verklighet.
Via fritidshemmet i Camará får barnen en trygg plats att vara på.

Camará är ett samhälle som ligger 32 km från Fortaleza i delstaten Ceará, nordöstra Brasilien och har ungefär 7500 invånare. Befolkningen består av en blandning av folk med starkt inslag av indianer som flyttat från de inre delarna av landet ut mot kustområdet.Mycket lite av den indianska kulturen har bevarats.
De flesta försöker försörja sig på jordbruk, men det är ett hårt arbete som många gånger utförs med en enkel "hacka", här finns inga maskiner av något slag. Man odlar majs, böner och maniok.
Medeltalet barn per familj är stort. Många av mammorna är väldigt unga och flertalet av kvinnorna har haft många förlossningar men barnadödligheten decimerar antalet barn under det första levnadsåret. Skälen är undernäring och avsaknad av hygien.
Fattigdomen är extrem. Här finns inga myndigheter, ingen vård och analfabetismen ett stort problem, liksom arbetslöshet, brist på rent vatten och våld i hemmet - listan kan göras lång, nöden är stor.
Många barn går inte i skolan och endast ett fåtal vuxna kan skriva sina namn.

Men det finns hopp.

Vår partner i Camará , en lokal församling, bedriver sedan ett antal år ett socialt projekt, Centro Social Bálsamo. På detta center får barnen en trygg och säker plats att vara på, där de får kärlek, omsorg och uppskattning. De får hjälp med stödundervisning så att de har en chans att klara av skolan och de får även bra och näringsrik mat.
Dessutom så finns det möjligheter till olika aktiviteter så som t ex musik, idrott och pyssel. Man försöker på alla sätt ge barnen en meningsfull vardag samtidgt som man hjälper och utrustrar dem för framtiden.

Men behoven är fortfarande stora. Vill du vara med och och göra skillnad och hjälpa dessa barn? 


Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook