BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Barn hos doktor. Foto:Anders Kammensjö

Foto: Anders Kammensjö

Undernärda barn får chans att överleva i Sudan

I flyktingläger runt huvudstaden i nordSudan, Khartoum, finns hundratusentals flyktingar. Barnhjälpen samarbetar med Sudans Kristna Råd (SCC) för att ge vård och hjälp till undernärda barn och deras familjer i flyktinglägret Jebel Auilla.

I många fall består klinikerna i flyktinglägren av enkla stråhus, där apotek, reception och mottagning delar på utrymmet. En särskilt utsatt grupp är familjer med små barn. Speciellt de riktigt små barnen drabbas lätt av undernäring. Många dör. 2009 startades ett nytt projekt bland undernärda barn i Jebel Aullia. Insatserna ger barnen både omedelbar hjälp genom att de läggs in på kliniken, men man arbetar även med långsiktiga åtgärder. Genom kosttillskott, träning och stöd till föräldrarna ser man till att barnen får den mat och näring de behöver framöver. Man ger också vaccinationer, råd till mödrar som väntar barn, hjälper till med förlossningar samt get information om HIV/Aids och hälsovård i allmänhet.

Det finns resurser att ta emot ett tjugotal barn åt gången, men behoven är enorma och målet är att på sikt kunna utöka omfattningen. Barnhjälpen och EFK är den enda partnern för SCC i det här projektet och projektet har under året tvingats upphöra en tid på grund av för få gåvor. Nu är det uppstartat igen, men fler gåvor behövs då projektet kämpar svårt med ekonomiska förutsättningar för att kunna fortsätta hjälpa familjer som lever under miserabla förhållanden.

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook