BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Såväl barn som vuxna utbildas i barns rättigheter. Foto: Maria Finnevidsson

Foto: Maria Finnevidsson

Ge barn en trygg och hälsosam uppväxt, Asien

Våld övergrepp och exploatering är alltför vanligt bland fattiga och utsatta barn. Många barn utnyttjas som arbetskraft och hindras från att gå i skolan. Deras värde sitter i vad de kan bidra med till familjen och inte i att de är människor med rättigheter. Vi på Barnhjälpen tycker att alla barn har rätt att växa upp i en trygg miljö där deras rättigheter är tillgodosedda. Därför arbetar vi med att göra barnen medvetna om sina rättigheter, men också med att påverka ansvariga beslutsfattare och mobilisera det civila samhället.

Vad har vi uppnått i projektet?

2016 var ett intensivt och spännande år då vi har startat upp det regionala programmet för barns rättigheter. Det har varit underbart att se hur Barnhjälpens lokala partnerorganisationer vill stå upp för barns rättigheter genom att själva utbilda sig så de kan stötta de barn och föräldrar som finns runt dem. Där vi har tränat mer än 220 av våra partnerorganisationers personal. I Kambodja har vi undervisat 800 barn inom området barns rättigheter. Även 1 600 föräldrar, 60 församlingsledare, 42 organisationer och 100 beslutsfattar har utbildats i barns rättigheter, beskydd av barn och föräldrakunskap.

Vad vill vi göra mer?

Flickor ses ofta som en börda i familjen och i Bangladesh finns ett av världens högsta antal barn äktenskap. Så tillsammans med vår partner WCB har vi i år startat ett projekt där vi bland annat kommer att utbilda människor i konsekvenserna av barnäktenskap och vikten av att flickor får gå skolan. Barn i Kambodja får från tidig ålder lära sig att deras röst inte är något värd. Därför vill vi fortsätta med det påverkansarbetet vi startat för att barnens röst ska bli hörd på alla nivåer i samhället.

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook