BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Flickor i flickrummet på elevhemmet. Foto: Matilda Hector

Foto:Matilda Hector

Barn får möjlighet att gå i skolan i Phrao

De thailändska myndigheterna vill inte bygga några skolor uppe i de otillgängliga bergen, varför barnen måste bege sig till Phrao för att gå i skola där. Många av barnen måste därmed lämna sina hem under skolveckorn. Därför behövs det ett skolhem för dessa barn.

Barnhjälpen samarbetar med den lokala organisationen Thai-Lahu Foundations (TLF). Barnen som får hjälp tillhör folkgruppen lahu som bor i bergsbyar. I dessa byar finns det hundratals barn som inte har möjlighet att gå i skola. Behoven av stöd till skolgång är väldigt stora.

Ett av hemmen finns i staden Phrao

Utanför staden Phrao finns ett elevhem där ett 60-tal pojkar och flickor bor som kommer från nio av de omkringliggande bergsbyarna. Även om skolgången i Thailand är gratis, är det ändå ganska höga kostnader. Barnen måste betala för obligatoriska skolluncher, skolböcker, skoluniformer och skolskjuts. De flesta föräldrar kan inte betala allt detta, särskilt inte om man har flera barn. TLF och Barnhjälpen står därför för barnens skolkostnader, vilket ger dem en möjlighet att klara av skolan för att sedan kunna skaffa sig en utbildning. Med en utbildning så finns det hopp om en ljusare framtid.

Vill du vara med och hjälpa dessa barn så att de får en chans att skapa sig en framtid?

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook