BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Sjuksköterska med bebis. Foto: EFKs fotoarkiv

Foto: EFKs fotoarkiv

En ny familj för barn i Muhange

Den förväntade livslängden för tanzanier är inte mer än ungefär 59 år för kvinnor och 57 år för män. En avgörande orsak till det är hiv/aids och de stora problemen med malaria. Detta gör att nästan hälften av Tanzanias befolkning är barn under 14 år.

På grund av de enorma problemen med aids och malaria blir många barn föräldralösa. Barnhjälpen stöder, via vår samarbetskyrka FPCT (Free Pentecostal Church of Tanzania) barn som har mist en eller båda föräldrarna eller har föräldrar som inte klarar av att ta hand om dem. Detta sker genom direkt stöd till den kvarvarande föräldern, en släkting eller en ny familj.

Genom ett familjehemsbaserat stöd kan barn få en naturlig uppväxt i hemmamiljö i stället för att bo på ett barnhem. Detta innebär att de först gör ett hembesök för att se om de kan hjälpa barnet på plats, annars får en anhörig komma till centret och bo där i ungefär 3 månader. På centret arbetar man med både med barnet och med utbildning för anhörig i bl.a. nutrition, hälsa och uppfostran och skapar förutsättningar för att de så snart som möjligt kan flytta hem. Under tiden arbetar man med familjen i hemmet så de ska vara förberedda på att ta emot barnet. Uppföljande arbete ska göras med familjerna fram till barnet är fem år gammalt.

Vi vill vara med och stödja och ge dessa barn en trygg framtid i en ny familj. Vill du vara med och hjälpa oss?

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook