BARNHJÄLPEN     BOX 1624, 701 16 ÖREBRO     019-167625     info@barnhjalpen.com     BG: 900-5455   PG: 90 05 45-5

Sitemap

Flicka i skola. Foto: Anna-Maria Jonsson

Foto: Anna-Maria Jonsson

Barn får hjälp när byar utvecklas i Paraguay

Centro Cristiano Asistencial Betel (CCAB), är kyrkans sociala organisation som arbetar med byutveckling. Målet är att hjälpa barn och deras familjer att lämna fattigdom och få de mest grundläggande behoven fyllda.Cirka 2 200 barn beräknas bli hjälpta i det här projektet.
Projektet  arbetar i sex byar där behoven är stora av det mest grundläggande. När man kommer till en ny by sätter man sig ner med bybefolkningen och bestämmer utifrån deras behov vad som ska göras. Arbetet sker inom sex områden: hälsa och näringslära, utbildning, organisationsutveckling, vatten och avlopp, utveckling av alternativa försörjningssätt och familjer.

CCAB arrangerar aktiviteter i byarna som daglig läxläsning med rörelselek, musikundervisning och bibelundervisning men också med praktisk hjälp som till exempel mellanmål, mediciner mot magparasiter, mat, skor, skolmaterial och tandvård. Man arbetar också med att stödja barnens familjer. Till exempel så är det vanligt att föräldrarna inte kan läsa. Genom att de följer med sitt barn till läxläsning får de också möjlighet att lära sig. EFK är en av flera finansiärer men har en nyckelroll då man stödjer personal och administration. Utan EFKs stöd kan inte CCAB fortsätta arbetet.

Bli barnhjälpare!

Hjälp barn redan idag!
Bli barnhjälpare via:

Autogirolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbetalningskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela:
Facebook